theaterteksten

Ik heb in het schrijven van theaterteksten een nieuwe liefde ontdekt waarbij ik altijd op de grens van ruw absurdisme en rake emoties wankel. 

Levenslang

Toneelstuk voor 6 spelers. IN PRODUCTIE

Ze zitten in dezelfde ruimte, een laboratorium. Voor welke wedstrijd of experiment op leven en dood hebben ze zich opgegeven? Krijgen ze spijt van hun keuze als ze er langzaam achterkomen wat het leven de moeite waard maakt?

Kleine moeite

Jolanda gaat op reis, bepakt en gezakt zegt ze nog even gedag tegen haar buurvrouw Saskia. Saskia wenst Jolanda een goede reis, maar dan heeft Jolanda nog één klein verzoekje ... Speciaal geschgreven voor het 1ste Bosch dialogenfestival.

Femmes Foetales

Toneelstuk voor 6 vrouwen

Wat zou jij doen als je een vrouw onophoudelijk hartverscheurend hoort huilen? Probeer je haar te stoppen, te begrijpen, te troosten? De naamloze vrouwen in Femmes Foetales hebben zich al zo lang verscholen achter maskers, dat ze hun intermenselijke intuïtie volledig zijn kwijtgeraakt. Steeds wanhopiger proberen ze de situatie te sussen en laten zich zo van hun meest lachwekkende kant zien. Welke strategie wint? Wetenschap of geloof? Naïviteit of cynisme? Wijn zuipen? Er worden bondjes gesmeed en net zo gemakkelijk weer gebroken, er wordt initiatief genomen en verscholen. En wat is er toch gebeurd in de relatie met hun dochters? Je wordt constant heen en weer geslingerd tussen lachen en huilen.

Samaritaan

Tekst is geschreven, zal in 2021 worden opgevoerd

Marino van Liempt heeft Samaritaan geschreven in opdracht van regisseur Iris van Rooij. Het gaat over wat het betekent om dakloos te zijn en hoe de wereld naar daklozen kijkt naar aanleiding van het eenzaam sterven van een man op 'zijn' lievelingsbankje. Met live muziek. Niet geschikt voor tere zieltjes.

Anderhalve man en een paardenkop

Een even hilarisch als absurd toneelstuk voor 6 spelers dat in elk café kan worden opgevoerd met minimale voorbereiding

Het café is een saloon, cowboys (m/v) en indianen komen binnen met de boodschap: "Lachen of ik schiet (in de lach)"

Pakkans

Kort, interactief, grappig toneelstuk voor 4-6 personen

Mensen in de rij voor een skilift, maar gaat dat poortje ooit nog open?